خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - خوراک سینه مرغ با سس اسفناج

مواد لازم
سینه مرغ 2 عدد
پیاز 1عدد
سیر 1 حبه
اسفناج خرد شده 2 پیمانه
گردوی خرد شده یا نیمه شده دو سوم پیمانه
آرد 2 قاشق سوپخوری
آب یا استاک مرغ 4 - 3 پیمانه
خامه دو سوم پیمانه
ادویه، زردچوبه، فلفل، نمک به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه
سینه مرغ را با کمی نمک و زعفران مزه دار میکنیم.
ادویه مناسب برای این غذا تخم گشنیز، فلفل بهار سائیده شده و زردچوبه است که با هم مخلوط میکنیم و مزه خیلی خوبی به این غذا میدهد ولی از هر ادویه دلخواهی میتوان استفاده کرد.
نیاز نیست سینه مرغ خیلی مزه دار شود و همان موقع استفاده هم میتوان مزه دار کرد اما اگر یک ساعت قبل مزه دار کنیم و بگذاریم بماند طبیعتاً بهتر خواهد بود.
به میزان لازم روغن زیتون داخل ماهی تابه میریزیم تا گرم شود و دو طرف سینه های مرغ مزه دار شده را داخل ماهی تابه سرخ میکنیم تا رنگ طلایی خوش رنگ بگیرد.
روغن زیتون برای این استفاده کردیم که رنگ مرغ را وقتی از فر بیرون می آوریم خیلی خوشرنگ میکند اگر غیر از این غذا هم مرغ را با روغن زیتون چرب کنیم رنگ طلایی خوبی خواهد داشت.
داخل سینی فر را با فویل میپوشانیم روی کاغذ را چرب میکنیم و سینه های مرغ تفت داده شده را داخل سینی قرار میدهیم و در فری که 350 درجه حرارت دارد به مدت تقریباً یک ربع تا 20 دقیقه قرار میدهیم تا کاملاً بپزد.
برای تهیه سس
روغن زیتون داخل ظرفی روی حرارت میریزیم تا گرم شود.
وقتی روغن گرم شد پیازی را که به صورت نگینی خرد کرده ایم داخل روغن میریزیم و تفت می دهیم در حدی که نرم و براق شود و سرخ نمی کنیم چون اگر سرخ شود طعم غذا را خراب میکند.
وقتی پیاز نرم شد یک حبه سیر پوره شده و اسفناج خرد شده را اضافه می کنیم.
اسفناج را بعد از خرد کردن اندازه میگیریم و 2 پیمانه باید باشد.
اسفناج را خیلی ریز خرد نمی کنیم.
مواد را تفت می دهیم وقتی خوب تفت داده شد حرارت را کم کرده و گردوی نیمه شده یا خرد کرده و آرد را به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم بعد آب مرغ و ادویه های مورد نظر را اضافه کرده و هم میزنیم.
آب مرغ را کم کم اضافه می کنیم تا آرد خوب باز شود.
اگر بخواهیم سس رنگ قهوه ای بیشتری داشته باشد آرد را بیشتر تفت میدهیم.
اگر به این سس 1 قاشق چایخوری پودر کاکائو اضافه کنیم سس خیلی خوبی به دست خواهد آمد.
در ظرف را می گذاریم و اجازه می دهیم این مواد به مدت 20 الی 30 دقیقه مواد با آب مرغ بپزد و جا بیفتد و سس غلیظی به دست آید.
سپس خامه را به سس آماده شده اضافه کرده و هم میزنیم و از روی حرارت برمیداریم.
خامه نباید روی حرارت داخل غذا بجوشد.
اگر دوست نداشته باشیم که سینه مرغ را به روش گفته شده آماده کنیم روش دیگری وجود دارد به این ترتیب که میتوانیم سینه مرغ را با مواد گفته شده داخل قابلمه که داخل آن روغن ریخته ایم بگذاریم و روی حرارت بسیار کم در عرض 30 دقیقه می گذاریم بپزد.
سینه مرغ آب انداخته و با آب خودش میپزد که بسیار خوشمزه میشود.
روش دیگری پخت سینه مرغ خوشمزه : مقداری کره یا روغن زیتون، کمی رب گوجه فرنگی و ادویه های دلخواه و زعفران آب کرده را مخلوط کرده و روی سینه مرغ بریزیم و داخل فر بگذاریم تا پخته شود.
میتوانیم سینه های مرغ را بعد از آماده شدن خرد کنیم و با سس آماده شده مخلوط کرده و سرو کنیم یا سینه ها را درسته داخل ظرف قرار داده و سس را روی آن بریزیم.
که اگر خرد کرده و با سس مخلوط کنیم بهتر است.
میتوانیم برای کنار این غذا از سیب زمینی تنوری شده استفاده کنیم به این ترتیب که سیب زمینی ها را با پوست کامل میشوییم.
بعد همینطور با پوست از طول به چهار قسمت تقسیم می کنیم و مقداری نمک و 2 قاشق روغن زیتون و مقداری زیره اضافه کرده و با دست کاملاً مخلوط می کنیم تا تمام سیب زمینیها به مواد آغشته شوند.
داخل سینی فر که فویل انداخته و روی فویل را چرب کرده ایم می گذاریم و کناره های فویل را روی سیب زمینیها برمیگردانیم به طوری که سیب زمینیها کاملاً داخل فویل باشند بعد داخل فر 350 درجه می گذاریم تا بپزد بعد کنار غذا سرو می کنیم.
اگر دوست داشته باشید میتوانید مقداری کره آب شده هم به سیب زمینیها اضافه کنید.
میتوانیم در کنار غذا از کلم برگ قرمز و سفید خلال شده هم استفاده کنیم.
کلم های قرمز را داخل کاسه ریخته و نمک و 2 قاشق سرکه سفید اضافه می کنیم و به مدت 2 -3 دقیقه ماساژ می دهیم تا رنگ کلم قرمز خارج شود و یک ربع الی 20 دقیقه کنار می گذاریم و در کنار تمام غذاهای گوشتی میتوانیم از این کلم استفاده کنیم و خیلی خوشمزه است.
از ذرت کوچک و سس کچاب که با نشاسته ذرت قوام آورده و کمی فلفل قرمز به آن اضافه کردیم که تندی خوشمزه ای را به سس میدهد، هم برای تزئین استفاده کردیم.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,675,439,278