خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - خورش کنگر

مواد لازم
یك كیلو كنگر
یك كیلو گوشت ران یا ماهیچه گوسفند
نیم كیلو نعنا و جعفری
3 قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده
یك استكان آب نارنج یا آبلیمو
یك دوم قاشق غذاخوری زعفران ساییده
به قدر كافی نمك و فلفل
گوشت ماهيچه يا مغز ران گوسفند500گرم
کنگر پاک کرده 1کيلو
پياز 1عدد بزرگ
روغن مايع5قاشق سوپخوري
رب گوجه فرنگي2قاشق سوپخوري
غوره دوسوم پيمانه
روغن کرمانشاهي1قاشق سوپخوري
زعفران دم کرده 1قاشق سوپخوري
آب گرم 3پيمانه
نمک، فلفل و زرد چوبه به ميزان لازم
طرز تهیه
گوشت را چند تكه كرده، می شوییم.
آن را با كمی روغن تفت می دهیم و با 3 لیوان آب و پیاز سرخ شده و كمی نمك می گذاریم تا بپزد.
تیغهای كنگر را پس از پاك كردن با قیچی برمی داریم و به اندازه 2 بند انگشت خرد می كنیم.
کنگر را پاک کنيد و بشوييد.
سپس در 3قاشق سوپخوري روغن مايع روي حرارت ملايم 5دقيقه تفت دهيد تا کمي سرخ شود.
پياز را نگيني خرد کنيد و 2دقيقه با باقيمانده روغن مايع تفت دهيد تا سبک شود.
بعد آن را با 3 قاشق غذاخوری روغن كمی تفت داده و نعنا و جعفری خرد شده را به آن اضافه می كنیم، تا با كنگر كمی سرخ شود.
زعفران حل شده، نمك و فلفل را به گوشت اضافه می كنیم تا بپزد و جا بیفتد.
نمک، فلفل، زردچوبه، گوشت خرد شده و رب گوجه فرنگي را به پياز بيفزاييد و يک دقيقه ديگر تفت دهيد.
در آخر، 3 پيمانه آب گرم به مواد بيفزاييد و يک ساعت بپزيد تا گوشت، نيم پز شود.
بعد ترشی آن را به اندازه دلخواه میزان كرده، قابلمه را از روی حرارت برداشته و در ظرف می كشیم.
پس از يک ساعت، کنگر و زعفران دم کرده را بريزيد و خورش را يک تا يک و نيم ساعت ديگر با حرارت ملايم حرارت دهيد تا جا بيفتد.
در اواخر پخت، غوره را در روغن کرمانشاهي روي حرارت ملايم تفت دهيد و به خورش اضافه کنيد.سپس بلافاصله آن را همراه پلو سرو کنيد.
در صورت در دسترس نبودن غوره، مي توانيد از يک سوم پيمانه آب غوره استفاده کنيد و آن را در اواخر پخت به خورش اضافه کنيد.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,675,966,410