خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - کلم پلو

مواد لازم
1 كیلو برنج
1 تا 5/1 كیلو كلم
5/0 كیلو گوشت چرخ كرده
یك قاشق چایخوری زعفران ساییده 3 قاشق سوپخوری
پیاز سرخ شده 2 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی 150 گرم
روغن کمی آبلیمو یا آب نارنج
كمی زیره 3-2 قاشق سوپخوری
سركه به مقدار لازم نمك و فلفل
طرز تهیه
برنج را شسته و آن را از قبل خیس می كنیم.
گوشت را با 2 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده تفت می دهیم .
سپس رب گوجه فرنگی و نمك و فلفل و در صورت دلخواه آب لیمو یا آب نارنج را به آن افزوده و گوشت را با 2 لیوان آب می بپزیم تا آب آن كاملاً كشیده شود.
كلم را به صورت رشته های باریك خرد می كنیم و در قابلمه تقریباً بزرگی همراه با مقداری آب و سركه می گذاریم چند جوش زده تا بوی كلم از بین برود.
سپس آن را آبكش كرده، با 2 قاشق سوپخوری روغن تفت می دهیم و گوشت و زعفران حل شده را هم اضافه می كنیم.
بعد از آبكش كردن برنج، گوشت و كلم را با زیره در لابلای آن می ریزیم و مقداری روغن روی برنج ریخته، صبر می كنیم تا با شعله ملایم دم بكشد.
خواص
انواع كلم غنی از ویتامینC،A و اسید فولیك هستند و نیز دارای املاحی چون فسفر، سولفور، كلسیم و سدیم هستند.
فولات موجود در كلم برای زنان باردار مفید است و نیز باعث پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی می شود.
از خواص دیگر كلم می توان به ملین بودن آن اشاره كرد كه در رفع یبوست موثر است.
همچنین به علت دارا بودن ویتامینC، بتاكاروتن و ایندول در پیشگیری از سرطان نقش دارد.
افرادی كه مبتلا به گواتر هستند بایستی از خوردن كلم پرهیز كنند زیرا بعضی از مواد موجود در كلم از جذب ید توسط غده تیروئید جلوگیری می كنند.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,676,630,683