خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - پلو مکزیکی

مواد لازم
فلفل سياه1 قاشق مربا خوري
فلفل قرمز1 قاشق مربا خوري
نخود سبز 250 گرم
ذرت250 گرم
مرغ 2 تكه
فلفل دلمه اي در رنگهاي مختلف كمي البته براي زيبايي
برنج پيمانه
پياز1عدد بزرگ
نمك و زردچوبه به دلخواه
نخود سبز1پيمانه
سينه مرغ خردشده حدود200گرم
کنسرو ذرت1 پيمانه
فلفل دلمه ي نگيني خردشده1عدد
پياز نگيني خردشده تفت داده شده1عدد متوسط
قارچ تفت داده شده1پيمانه
سير خردشده5حبه
برنج آبکش شده4پيمانه
آويشن1 قاشق غذاخوري
فلفل به ميزان لازم
طعم دهنده2عدد
طرز تهیه
پياز را خرد كرده و تفت داده البته با زردچوبه و فلفل هاي سياه و قرمزبه مرغ را تكه هاي كوچك در آورده و به پياز داغ اضافه كرده و تفت داده و بعد نخود و ذرت پخته شده را اضافه می کنیم.
سپس كمي آب اضافه كرده و مي گذاريم بپزد.
تمام ادويه هاي لازم و زعفران در طعم دهنده موجود است.
برنج را حداقل دو ساعت قبل با آب ولرم و نمک خيس مي کنيم.
بعد از اينکه آب برنج جوش آمد آب نمک را خالي مي کنيم و برنج را در آب در حال جوش مي ريزم 2 قاشق دوغ يا شير اضافه مي کنيم تا برنج سفيدتر شود.
سپس فلفل دلمه را اضافه كرده و برنج را آبكش كرده و مواد را لابه لاي برنج ريخته و مي گذاريم دم ببرد و به صورت قالبي در آورده و تزيين مي كنيم.
البته اگر ظرف پخت داخلش سوراخ داشته باشد پلو خوش تركيب تر بيرون مي آيد.
بعد کف برنج را مي گيريم و يک ليوان آب سرد در آب برنج مي ريزيم تا برنج خوب قد بکشد.
اين کار را دو بار تکرار مي کنيم يعني دو بار آب سرد اضافه مي کنيم حدود 2 قاشق روغن را داخل ظرف مي ريزيم و سير را اضافه مي کنيم تا سير کمي نرم شود.
وقتي سير سبک شد سينه مرغ را اضافه مي کنيم فلفل دلمه اي اضافه مي کنيم.
مي توان از فلفل دلمه اي هاي رنگي هم استفاده کرد.
نخود سبز و ذرت را هم اضافه مي کنيم.
قارچ تفت داده شده را هم به مواد اضافه مي کنيم.
قارچ را که خرد مي کنيم 2 قاشق آبليمو اضافه مي کنيم بعد با حرارت بالا با روغن تفت مي دهيم تا آب بيندازد.
علت اينکه آبليمو اضافه مي کنيم اين است که قارچ سياه نشود.
آويشن را هم به مواد اضافه مي کنيم در اين مرحله عصاره پلويي را هم اضافه مي کنيم.
يک لايه از برنج را داخل قابلمه مي ريزيم و يک لايه هم از مواد مي ريزيم همينطور لايه به لايه از مواد و برنج مي ريزيم و فلفل را هم براي طعم تند اين پلو در لابلاي مواد اضافه مي کنيم.
بعد 3 دقيقه حرارت زير ظرف را زياد مي کنيم تا بخار کند بعد حرارت را ملايم مي کنيم و به مدت حدود 30 دقيقه مي گذاريم برنج دم بکشد.
براي تزئين اين پلو مقداري برنج را با آب اسفناج سبز مي کنيم.
مقداري ديگر را با آب چغندر قرمز به رنگ قرمز در مي آوريم و مقداري ديگر از برنج را با زعفران به رنگ زرد درمي آوريم.
پلو را داخل ظرف مورد نظر مي کشيم و با برنج هاي رنگي که درست کرديم روي آن را تزئين مي کنيم.
آب اسفناج خام استفاده مي کنيم يعني اسفناج را خرد کرده و آبش را مي گيريم و براي رنگ کردن برنج استفاده مي کنيم.
براي تزئين از زيتون هم استفاده مي کنيم. پيشنهاد مي شود حتماً از زيتون استفاده کنيد.
از جوانه ماش هم براي تزئين استفاده مي کنيم.
خواص
پياز تفت داده شده را هم اضافه مي کنيم.
چون کنسرو اضافه کرديم و سبزيجات پخته است نيازبه آب نداريم فلفل دلمه اي هم لابلاي مواد موقع دم کشيدن پخته مي شود اگر هم آب نياز شد يک دوم پيمانه استفاده مي کنيم.
مواد را خوب مخلوط مي کنيم و تفت مي دهيم.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,675,561,386