خدمات تلفن همراه
دسته بندی موضوعی احکام شرعی - صیغه
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
خدمات به مشترکین اپراتور
بازی و سرگرمی
محتوای «متون»
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
تالار قاصدک
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
1-رهن بدون صيغه
کفایت قصد رهن بدون حاجت به صیغه
2301 - در رهن لازم نیست صیغه بخوانند و همین قدر که بدهکار مال خود را به قصد گرو به طلبکار بدهد و طلبکار هم به همین قصد بگیرد رهن صحیح است .
2-صيغه ازدواج
لزوم خواندن صغه در ازدواج دائم و موقت
2363 - در زناشویی چه دائم چه غیر دائم باید صیغه خوانده شود و تنها راضی بودن زن و مرد کافی نیست و صیغه عقد را یا خود زن و مرد می خوانند یا دیگری راوکیل می کنند که از طرف آنان بخواند.
جواز اجرای صیغه عقد ازدواج توسط زن
2364 - وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم می تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
کیفیت اجرای عقد ازدواج دائم
2368 - اگر صیغه عقد دائم را خود زن و مرد بخوانند و اول زن بگوید: "زوجتک نفسی علی الصداق المعلوم " (یعنی خود را زن تو نمودم به مهری که معین شده )، پس از آن بدون فاصله مرد بگوید: "قبلت التزویج " (یعنی قبول کردم ازدواج را) عقدصحیح است . و اگر دیگری را وکیل کنند که از طرف آنها صیغه عقد را بخواند، چنانچه مثلا اسم مرد احمد و اسم زن فاطمه باشد و وکیل بگوید: "زوجت موکلتی فاطمةموکلک احمد علی الصداق المعلوم " پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید: "قبلت لموکلی احمد علی الصداق "، صحیح می باشد.
کیفیت اجرای عقد ازدواج موقت
2369 - اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند، بعد از آن که مدت و مهر را معین کردند، چنانچه زن بگوید: "زوجتک نفسی فی المدة المعلومة علی المهر المعلوم " بعد بدون فاصله مرد بگوید: "قبلت " صحیح است . و اگر دیگری را وکیل کنند و اول وکیل زن به وکیل مرد بگوید: "متعت موکلتی موکلک فی المدة المعلومة علی المهر المعلوم " پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید: "قبلت لموکلی هکذا"، صحیح می باشد.
3-صيغه در مساقات
عدم لزوم خواندن صیغه در مساقات
2240 - در معامله مساقات لازم نیست صیغه بخوانند بلکه اگر صاحب درخت به قصدمساقات آن را واگذار کند و کسی که کار می کند به همین قصد تحویل بگیرد معامله صحیح است .
4-صيغه عاريه
صحت عاریه به صرف قصد و فعل
2345 - لازم نیست در عاریه صیغه بخوانند و اگر مثلا لباس را به قصد عاریه به کسی بدهد و او به همین قصد بگیرد عاریه صحیح است .
5-صيغه فروش
جواز عقد فارسی برای خرید و فروش بقصد انشاء
2097 - در خرید و فروش لازم نیست صیغه عربی بخوانند، مثلا اگر فروشنده به فارسی بگوید این مال را در عوض این پول فروختم و مشتری بگوید قبول کردم معامله صحیح است ، ولی خریدار و فروشنده باید قصد انشا داشته باشند، یعنی به گفتن این دو جمله مقصودشان خرید و فروش باشد.
6-صيغه قرض
عدم لزوم صیغه در قرض و لزوم مشخص بودن مقدار
2273 - در قرض لازم نیست صیغه بخوانند بلکه اگر چیزی را به نیت قرض به کسی بدهد و او هم به همین قصد بگیرد صحیح است ولی مقدار آن باید کاملا معلوم باشد.
7-صيغه نذر
لزوم خواندن صیغه به هر زبان در انعقاد نذر
2641 - در نذر باید صیغه خوانده شود و لازم نیست آن را به عربی بخوانند، پس اگر بگوید: "چنانچه مریض من خوب شود، برای خدا بر من است که ده تومان به فقیر بدهم "، نذر او صحیح است .
8-صيغه وقف
صحیح بودن وقف هر چند صیغه وقف به زبان غیر عربی خوانده شود
2677 - لازم نیست صیغه وقف را به عربی بخوانند بلکه اگر مثلا بگوید خانه خود را وقف کردم ، وقف صحیح است و محتاج به قبول هم نیست ، حتی دروقف خاص .
9-صيغه وكالت
عدم لزوم خواندن صیغه در وکالت
2257 - در وکالت لازم نیست صیغه بخوانند و اگر انسان به دیگری بفهماند که اورا وکیل کرده و او هم بفهماند قبول نموده ، مثلا مال خود را به کسی بدهد که برای او بفروشد و او مال را بگیرد وکالت صحیح است .
10-معامله بدون صيغه
صحت معامله بدون گفتن صیغه
2098 - اگر در موقع معامله صیغه نخوانند ولی فروشنده در مقابل مالی که ازخریدار می گیرد مال خود را ملک او کند و او بگیرد معامله صحیح است و هر دومالک می شوند.
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
دفتر خدمات ویژه تبیان
مر
ا
جعه: 1,959,752,703