خدمات تلفن همراه
دسته بندی موضوعی احکام شرعی - بخت آزمائى
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
خدمات به مشترکین اپراتور
بازی و سرگرمی
محتوای «متون»
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
تالار قاصدک
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
1-بليط بخت آزمائى
بطلان خرید و فروش بلیطهای بخت آزمائی
2867 - بلیطهای بخت آزمایی که متعارف شده است می فروشند به مبلغ معینی ، پس از آن با قرعه کشی به اشخاصی که قرعه به نام آنها بیرون بیاید مبلغ معینی می دهند،خرید و فروش آنها جایز نیست و باطل است . و پولی را که در مقابل بلیط می گیرند،حرام است ، و گیرنده ضامن است . و مبلغی را که از قرعه کشی به دست می آید، حرام است ، و شخص گیرنده ضامن صاحبان واقعی آن مبلغ است .
حرمت پول بلیطهای بخت آزمائی و پولی که برندگان دریافت می کنند
2868 - فرقی نیست در حرام بودن پول بلیط بین آن که بلیط را بخرند، یا بلیط رابگیرند و پولی بدهند به امید آن که قرعه به اسم آنها بیرون بیاید. در هر دو صورت پول بلیط حرام ، و پولی که به قرعه دست می آید، حرام و موجب ضمان است .
صحت خرید و فروش بلیطهائی که برای اعانت به مؤسسات خیریه منتشر می شود و حلیت پولی که به برندگان تعلق می گیرد
2870 - اگر فرضا یک شرکت یا مؤسسه پیدا شود و برای اعانت به مؤسسات خیریه از قبیل بیمارستان یا مدارس اسلامی بلیطهایی منتشر کند، و مردم هم برای اعانت این مؤسسات مبلغی بدهند، و آن شرکت از مال خودش یا وجوهی که از انتشار بلیطبه دست می آید، با اجازه تمام پول دهندگان ، مبلغی به اشخاصی که قرعه به نام آنهابیرون می آید بدهد، مانع ندارد. لیکن این مجرد فرض است و بلیطهایی که اکنون فروخته می شود، و قرعه کشی هایی که اکنون عمل می شود، به این نحو نیست ، و پول بلیطو قرعه حرام است .
حکم پولهائی که از بابت فروش بلیط بخت آزمائی یا اعانه ملی به دست شرکتها می افتد
2871 - پول بلیطهایی که به دست شرکتها می آید، و پول قرعه کشی ها که به دست اشخاص می آید، مجهول المالک است . و اگر می توانند صاحبان آنها را پیدا کنند،باید به صاحبانش رد کنند. و اگر نمی شود، باید از طرف صاحبان آنها صدقه بدهند.و احتیاط لازم آن است که از مجتهد جامع الشرایط اجازه بگیرند و صدقه بدهند.
حکم پولی که از بابت قرعه کشی بلیطهای بخت آزمائی به دست فقیری بیفتد
2872 - اگر آن کسی که پول به دستش می آید فقیر باشد، نمی تواند خودش به عنوان صدقه ، از صاحبش بردارد. بلکه باید به فقیر بدهد بنابر احتیاط لازم ، بلکه خالی ازقوت نیست .
حلال نشدن جوائز بلیط بخت آزمائی از طریق بخشیدن به فقیر و تبانی با او
2873 - اگر مال زیادی به دست آورد از قرعه کشی ، و با فقیری قرار گذارد که به او صدقه بدهد و فقیر مقداری بردارد و باقی را به او رد کند، بخواهد با این حیله حلال کند، جایز نیست و حلال نمی شود. لیکن اگر بدون شرط و قید به فقیر داد، و فقیرمقداری که مناسب حالش هست به او رد کند، با رضایت اشکال ندارد.
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
دفتر خدمات ویژه تبیان
مر
ا
جعه: 2,001,889,429