خدمات تلفن همراه
دسته بندی موضوعی احکام شرعی - کفاره
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
1-روزه كفاره
لازم نبودن از سر گرفتن روزه های کفاره اگر در بین آنها ناچار شود روزه نگیرد
1664 - اگر در بین روزهایی که باید پی در پی روزه بگیرد، عذری مثل حیض یانفاس یا سفری که در رفتن آن مجبور است ، برای او پیش آید، بعد از برطرف شدن عذر واجب نیست روزه ها را از سر بگیرد، بلکه بقیه را بعد از برطرف شدن عذر بجامی آورد.
2-كفاره آميزش
لزوم کفاره بنابر احتیاط واجب در صورت نزدیکی با زن در حال نفاس
514 - طلاق دادن زنی که درحال نفاس می باشد، باطل است ، و نزدیکی کردن با اوحرام می باشد. و اگر شوهرش با او نزدیکی کند، احتیاط واجب آن است به دستوری که دراحکام حیض گفته شد، کفاره بدهد.
3-كفاره تخلف از نذر
دو ماه روزه یا غذا دادن به شصت فقیر در پی تخلف از نذر
2654 - اگر انسان از روی اختیار به نذر خود عمل نکند باید کفاره بدهد،یعنی یک بنده آزاد کند یا به شصت فقیر طعام دهد یا دو ماه پی در پی روزه بگیرد.
4-كفاره جمع
لزوم کفاره جمع در صورت فرو بردن اختیاری مگسی که در گلو رفته است
1649 - اگر مگس در گلوی روزه دار برود، چنانچه به قدری پایین رود که به فرو بردن آن خوردن نمی گویند، لازم نیست آن را بیرون آورد و روزه او صحیح است ، واگر به این مقدار پایین نرود، باید آن را بیرون آورد، اگرچه موجب شود که قی کند و روزه اش باطل شود، و چنانچه فرو برد روزه اش باطل می شود، و بنابراحتیاط واجب باید کفاره جمع بدهد.
کفاره جمع برای ابطال روزه به دروغ به خدا و پیغمبر
1666 - اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم نسبت دهد، کفاره جمع که تفصیل آن در مسأله پیش گفته شد بنابر احتیاط بر اوواجب می شود.
5-كفاره روزه
بطلان روزه و لزوم قضا و کفاره در صورت جنب کردن عمدی خود در شب ماه رمضان و فرصت نداشتن برای غسل و تیمم
1623 - کسی که در شب ماه رمضان برای هیچ کدام از غسل و تیمم وقت ندارد،اگر خود را جنب کند روزه اش باطل است و قضا و کفاره بر او واجب می شود، ولی اگر برای تیمم وقت دارد، چنانچه خود را جنب کند، با تیمم روزه او صحیح است ، ولی گناهکار است .
لزوم قضا و کفاره و بطلان روزه جنب بخوابیدن و بیدار نشدن اگر بداند که بیدار نمی شود
1625 - کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند که اگر بخوابد تا صبح بیدارنمی شود، نباید بخوابد، و چنانچه بخوابد و تا صبح بیدار نشود، روزه اش باطل است و قضا و کفاره بر او واجب می شود.
واجب شدن کفاره جمع اگر به چیز حرامی روزه خود را باطل کند
1655 - اگر چیزی به زور درگلوی روزه دار بریزند، یا سر او را به زور در آب فرو برند، روزه او باطل نمی شود، ولی اگر مجبورش کنند که روزه خود را باطل کندمثلا به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی به تو می زنیم و خودش برای جلوگیری از ضرر، چیزی بخورد، روزه او باطل می شود.
لزوم قضا و کفاره اگر در ماه رمضان عمدا کاری کند که روزه اش باطل شود
1658 - اگر در روزه ماه رمضان عمدا قی کند یا در شب جنب شود و به تفصیلی که در مسأله 1630 گفته شد سه مرتبه بیدار شود و بخوابد و تا اذان صبح بیدار نشود،فقط باید قضای آن روز را بگیرد، و چنانچه عمدا اماله کند یا سر زیر آب ببرد،بنابر احتیاط واجب باید کفاره هم بدهد، ولی اگر کار دیگری که روزه را باطل می کندعمدا انجام دهد، در صورتی که می دانسته آن کار روزه را باطل می کند، قضا وکفاره براو واجب می شود.
ثبوت کفاره اگر ندانسته کاری کرده که روزه را باطل می کند
1659 - اگر به واسطه ندانستن مسأله کاری انجام دهد که روزه را باطل می کند، چنانچه می توانسته مسأله را یاد بگیرد، بنابر احتیاط واجب کفاره بر او ثابت می شود، و اگر نمی توانسته مسأله را یاد بگیرد یا اصلا ملتفت مسأله نبوده یایقین داشته که فلان چیز روزه را باطل نمی کند، کفاره بر او واجب نیست .
کیفیت ادای کفاره روزه رمضان
1660 - کسی که کفاره روزه رمضان بر او واجب است ، باید یک بنده آزاد کند یابه دستوری که در مسأله بعد گفته می شود، دو ماه روزه بگیرد یا شصت فقیر را سیرکند یا به هر کدام ، یک مد که تقریبا ده سیر است ، طعام یعنی گندم یا جو ومانند اینها بدهد، و چنانچه اینها برایش ممکن نباشد، هر چند مد که می تواند به فقرا طعام بدهد و اگر نتواند طعام بدهد باید استغفار کند، اگر چه مثلابک مرتبه بگوید: "استغفرالله "، و احتیاط واجب در فرض اخیر آن است که هر وقت بتواند، کفاره را بدهد.
لزوم پی در پی بودن سی و یک روز از کفاره روزه رمضان
1661 - کسی که می خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد، و اگر بقیه آن پی در پی نباشد، اشکال ندارد.
لزوم بر نخوردن به عید قربان و فطر در سی و یک روز کفاره روزه رمضان
1662 - کسی که می خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، نباید موقعی شروع کندکه در بین سی و یک روز، روزی باشد که مانند عید قربان روزه آن حرام است .
بطلان روزه های کفاره روزه رمضان اگر سی و یک روز پی در پی نباشد مگر بعذر
1663 - کسی که باید پی در پی روزه بگیرد، اگر در بین آن بدون عذر یک روز روزه نگیرد، یا وقتی شروع کند که در بین آن به روزی برسد که روزه آن واجب است ،مثلا به روزی برسد که نذر کرده آن روز را روزه بگیرد، باید روزه ها را از سر بگیرد.
ثبوت کفاره جمع در صورت تکرار جماع حرام
1667 - اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع کند، یک کفاره براو واجب است ، ولی اگر جماع او حرام باشد یک کفاره جمع واجب می شود.
عدم لزوم تعدد کفاره به تعدد آمیزش در روزه ماه رمضان
1667 - اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع کند، یک کفاره براو واجب است ، ولی اگر جماع او حرام باشد یک کفاره جمع واجب می شود.
کفایت یک کفاره در صورت تکرار ارتکاب مبطل
1668 - اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه غیر جماع کار دیگری که روزه را باطل می کند انجام دهد، برای همه آنها یک کفاره کافی است .
کفایت یک کفاره اگر روزه دار جماع حرام کند و سپس با همسر خود جماع نماید
1669 - اگر روزه دار جماع حرام کند و بعد با حلال خود جماع نماید، یک کفاره جمع کافی است .
کفایت یک کفاره بابطال روزه بحلال و بعد به حرام
1670 - اگر روزه دار کاری که حلال است و روزه را باطل می کند، انجام دهد،مثلا آب بیاشامد، و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل می کند انجام دهد، مثلا غذای حرامی بخورد، یک کفاره کافی است .
کفاره بلعیدن آنچه که از گلوی روزه دار خارج می شود
1671 - اگر روزه دار آروغ بزند و چیزی در دهانش بیاید، چنانچه عمدا آن را فروببرد، روزه اش باطل است و باید قضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب می شود، و اگر خوردن آن چیز حرام باشد، مثلا موقع آروغ زدن خون یا غذایی که ازصورت غذا بودن خارج شده به دهان او بیاید و عمدا آن را فرو برد، باید قضای آن روزه را بگیرد، و بنابر احتیاط کفاره جمع هم بر او واجب می شود.
کفاره ابطال عمدی روزه نذر معین
1672 - اگر نذر کند که روز معینی را روزه بگیرد، چنانچه در آن روز عمدا روزه خود را باطل کند، باید یک بنده آزاد نماید، یا دو ماه پی در پی روزه بگیرد،یا به شصت فقیر طعام دهد.
ثبوت قضا و کفاره اگر پیش از مغرب افطار کند
1673 - اگر به گفته کسی که می گوید مغرب شده افطار کند، و بعد بفهمدمغرب نبوده است ، قضا و کفاره بر او واجب می شود. ولی اگر خبردهنده عادل بوده ،فقط قضای آن روزه واجب است .
عدم سقوط کفاره پس از ابطال روزه با سفر
1674 - کسی که عمدا روزه خود را باطل کرده ، اگر بعد از ظهر مسافرت کند، یاپیش از ظهر برای فرار از کفاره سفر نماید، کفاره از او ساقط نمی شود، بلکه اگر قبل از ظهر مسافرتی برای او پیش آمد کند، بنابر احتیاط کفاره بر اوواجب است .
سقوط کفاره پس از باطل روزه با عذری پس از سفر
1675 - اگر عمدا روزه خود را باطل کند، و بعد عذری مانند حیض یا نفاس یا مرض برای او پیدا شود، کفاره بر او واجب نیست .
سقوط کفاره در ابطال روزه اول رمضان پس از آنکه معلوم شود آخر شعبان بوده است
1676 - اگر یقین کند که روز اول ماه رمضان است ، و عمدا روزه خود را باطل کند،بعد معلوم شود که آخر شعبان بوده ، کفاره بر او واجب نیست .
سقوط کفاره روزه ابطال شده اگر معلوم شود آن روز اول شوال بوده است
1677 - اگر انسان شک کند که آخر رمضان است یا اول شوال ، و عمدا روزه خود راباطل کند، بعد معلوم شود اول شوال بوده ، کفاره بر او واجب نیست .
کفاره آمیزش روزه دار در رمضان با رضایت زن
1678 - اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند، چنانچه زن را مجبور کرده باشد، کفاره روزه خودش و روزه زن را باید بدهد، و اگر زن به جماع راضی بوده ، بر هر کدام یک کفاره واجب می شود.
کفاره آمیزش روزه دار در رمضان با کراهت و اجبار زن
1678 - اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند، چنانچه زن را مجبور کرده باشد، کفاره روزه خودش و روزه زن را باید بدهد، و اگر زن به جماع راضی بوده ، بر هر کدام یک کفاره واجب می شود.
واجب نبودن کفاره شوهر بر زن اگر چه شوهر را به جماع مجبور نماید
1679 - اگر زنی شوهر خود را مجبور کند که جماع نماید، یا کار دیگری که روزه راباطل می کند انجام دهد، واجب نیست که کفاره روزه شوهر را بدهد.
کفاره آمیزش روزه دار در رمضان با زن خود
1680 - اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند،چنانچه به طوری زن را مجبور کرده باشد که از خود اختیاری نداشته باشد، و در بین جماع زن راضی شود، باید مرد دو کفاره و زن یک کفاره بدهد، و اگر با اراده واختیار عمل را انجام دهد، اگرچه مجبورش کرده باشد، مرد باید کفاره خودش وزن را بدهد.
کفاره آمیزش روزه دار در رمضان با زن خود در حال خواب
1681 - اگر روزه دار در ماه رمضان با زن روزه دار خود که خواب است جماع نماید،یک کفاره بر او واجب می شود، و روزه زن صحیح است و کفاره هم بر او واجب نیست .
عدم لزوم کفاره در ابطال روزه زن اجبار بغیر آمیزش
1682 - اگر مرد زن خود را مجبور کند که غیر جماع کار دیگری که روزه را باطل می کند بجا آورد، کفاره زن را نباید بدهد، و بر خود زن هم کفاره واجب نیست .
ثبوت کفاره در صورت اجبار زن روزه دار بر آمیزش توسط شوهر که روزه نمی گیرد
1683 - کسی که به واسطه مسافرت یا مرض روزه نمی گیرد، نمی تواند زن روزه دار خودرا مجبور به جماع کند، ولی اگر او را مجبور نماید، بنابر احتیاط بایدکفاره اش را بدهد.
عدم جواز کوتاهی در ادای کفاره روزه
1684 - انسان نباید در بجا آوردن کفاره کوتاهی کند، ولی لازم نیست فورا آن راانجام دهد.
عدم وجوب فوری ادای کفاره روزه
1684 - انسان نباید در بجا آوردن کفاره کوتاهی کند، ولی لازم نیست فورا آن راانجام دهد.
عدم افزایش کفاره با تاخیر در ادای آن
1685 - اگر کفاره بر انسان واجب شود و چند سال آن را بجا نیاورد، چیزی بر آن اضافه نمی شود.
کیفیت تقسیم کفاره روزه رمضان در میان فقراء
1686 - کسی که باید برای کفاره یک روز شصت فقیر را طعام بدهد، اگر به شصت فقیر دسترسی دارد، نباید به هر کدام از آنها بیشتر از یک مد که تقریبا ده سیر است طعام بدهد، یا یک فقیر را بیشتر از یک مرتبه سیر نماید، ولی چنانچه انسان اطمینان داشته باشد که فقیر طعام را به عیالات خود می دهد یا به آنهامی خوراند، می تواند برای هر یک از عیالات فقیر اگرچه صغیر باشند یک مد به آن فقیر بدهد.
کفاره کسی که بعد از ظهر عمدا قضای روزه رمضان را باطل کند
1687 - کسی که قضای روزه رمضان را گرفته ، اگر بعد از ظهر عمدا کاری که روزه راباطل می کند انجام دهد، باید به ده فقیر هر کدام یک مد که تقریبا ده سیر است طعام بدهد، و اگر نمی تواند بنابر احتیاط واجب باید سه روز پی در پی روزه بگیرد.
کفایت یک کفاره برای کسی که روزه رمضان را عمدا نگیرد و در روز کاری کند که روزه را باطل کند
1711 - اگر روزه رمضان را عمدا نگیرد و در روز کاری که روزه را باطل می کندانجام دهد، مثلا چند مرتبه جماع کند، یک کفاره کافی است .
6-كفاره عهد
دو ماه روزه و یا غذا دادن به شصت فقیر در پی نقض عهد
2669 - اگر به عهد خود عمل نکند، باید کفاره بدهد یعنی شصت فقیر را سیر کند یادو ماه روزه بگیرد، یا یک بنده آزاد کند.
لزوم پرداخت کفاره در صورت نقض عهد
2669 - اگر به عهد خود عمل نکند، باید کفاره بدهد یعنی شصت فقیر را سیر کند یادو ماه روزه بگیرد، یا یک بنده آزاد کند.
7-كفاره قسم
لزوم اطعام یا لباس دادن به ده فقیر در صورت مخالفت با قسم
2670 - اگر قسم بخورد که کاری را انجام دهد یا ترک کند، مثلا قسم بخورد که روزه بگیرد یا دود استعمال نکند، چنانچه عمدا مخالفت کند باید کفاره بدهد یعنی یک بنده آزاد کند یا ده فقیر را سیر کند یا آنان را بپوشاند و اگر اینها رانتواند باید سه روز روزه بگیرد.
وجوب روز روزه پی در پی در صورت ناتوانی از اطعام ده فقیر در کفاره قسم
2670 - اگر قسم بخورد که کاری را انجام دهد یا ترک کند، مثلا قسم بخورد که روزه بگیرد یا دود استعمال نکند، چنانچه عمدا مخالفت کند باید کفاره بدهد یعنی یک بنده آزاد کند یا ده فقیر را سیر کند یا آنان را بپوشاند و اگر اینها رانتواند باید سه روز روزه بگیرد.
کفاره نداشتن نقض قسم از روی فراموشی یا ناچاری
2674 - اگر انسان از روی فراموشی یا ناچاری به قسم عمل نکند، کفاره براو واجب نیست و همچنین است اگر مجبورش کنند که به قسم عمل ننماید و قسمی که آدم وسواسی می خورد مثل اینکه می گوید: "والله الان مشغول نماز می شوم " و به واسطه وسواس مشغول نماز نمی شود اگر وسواس او طوری باشد که بی اختیار به قسم عمل نکند،کفاره ندارد.
8-كفاره جماع
مراتب سه گانه کفاره جماع با حائض
452 - اگر شماره روزهای حیض زن به سه قسمت تقسیم شود و مرد در قسمت اول آن ، با زن خود در قبل جماع کند، بنابر احتیاط واجب باید هیجده نخود طلا کفاره به فقیر بدهد و اگر در قسمت دوم جماع کند، نه نخود و اگر در قسمت سوم جماع کندباید چهار نخود و نیم بدهد. مثلا زنی که شش روز خون حیض می بیند اگر شوهرش درشب یا روز اول و دوم با او جماع کند باید هیجده نخود طلا بدهد و در شب یاروز سوم و چهارم نه نخود و در شب یا روز پنجم و ششم باید چهار نخود و نیم بدهد.
عدم لزوم طلای سکه دار در پرداخت کفاره جماع با حائض مگر آن که بخواهد قیمت آن را بدهد
454 - لازم نیست طلای کفاره را از طلای سکه دار بدهد، ولی اگر بخواهد قیمت آن را بدهد، باید قیمت سکه دار بدهد.
لزوم مراعا قیمت وقت ادا در صورتی که قیمت طلا در وقت جماع با وقت ادا کفاره تفاوت پیدا کرده باشد
455 - اگر قیمت طلا در وقتی که جماع کرده با وقتی که می خواهد به فقیر بدهد فرق کرده باشد، باید قیمت وقتی را که می خواهد به فقیر بدهد حساب کند.
لزوم پرداخت 31/5 نخود طلا اگر در قسمت اول و وسط و آخر حیض با حائض جماع کند
456 - اگر کسی هم در قسمت اول و هم در قسمت دوم و هم در قسمت سوم حیض ، بازن خود جماع کند، باید هر سه کفاره را که روی هم سی و یک نخود و نیم می شودبدهد.
لزوم پرداخت مجدد کفاره اگر مجددا با حائض جماع کند
457 - اگر انسان بعد از آنکه در حال حیض جماع کرده و کفاره آن را داده دوباره جماع کند واجب است باز هم کفاره بدهد.
لزوم چند کفاره اگر با حائض چند مرتبه جماع کند و در بین آنها کفاره ندهد
458 - اگر با زن حائض چند مرتبه جماع کند و در بین آن کفاره ندهد، احتیاط واجب آن است که برای هر جماع یک کفاره بدهد.
وجوب کفاره برای مردی که با زن حائض زنا کند و یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال اوست جماع کند
460 - اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال خود او است جماع نماید، احتیاط واجب آن است که کفاره بدهد.
ترجیح داشتن صدقه برای کسی که نمی تواند کفاره جماع با حائض را بدهد
461 - کسی که نمی تواند کفاره بدهد، بهتر آن است که صدقه ای به فقیربدهد. و اگر نمی تواند، بنابر احتیاط واجب باید استغفار کند، و هر وقت توانست باید کفاره بدهد.
وجوب ادای کفاره جماع با حائض بعد از تمکن
461 - کسی که نمی تواند کفاره بدهد، بهتر آن است که صدقه ای به فقیربدهد. و اگر نمی تواند، بنابر احتیاط واجب باید استغفار کند، و هر وقت توانست باید کفاره بدهد.
وجوب استغفار برای کسی که نمی تواند کفاره جماع با حائض را بدهد
461 - کسی که نمی تواند کفاره بدهد، بهتر آن است که صدقه ای به فقیربدهد. و اگر نمی تواند، بنابر احتیاط واجب باید استغفار کند، و هر وقت توانست باید کفاره بدهد.
9-وجوب كفاره
وجوب کفاره اگر مرد در مرگ زن یا بچه خود یقه و لباس خود را پاره کند
636 - اگر مرد در مرگ زن یا فرزند، یقه یا لباس خود را پاره کند، یا اگر زن در عزای میت صورت خود را بخراشد، به طوری که خون بیاید یا موی خود را بکند، باید یک بنده آزاد کند یا ده فقیر را طعام دهد و یا آنها را بپوشاند. و اگرنتواند، باید سه روز روزه بگیرد. بلکه اگر خون هم نیاید، بنابر احتیاط واجب به این دستور عمل نماید.
مراثی (نوحه) توسط حاج سید مهدی میرداماد بمناسبت ایام فاطمیه درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت شهید آوینی با عنوان همین که بهتری الحمد الله-(روضه)
سخنرانی توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی درباره 55 - الرحمن از سایت راسخون با عنوان تفسیر سوره الرحمن آیه 5
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج میثم مطیعی درباره مناجات امیرالمومنین ع در مسجدکوفه از سایت شهید آوینی با عنوان مناجات حضرت امیرالمؤمنین ع
تلاوت توسط استاد سعید مسلم درباره 3 - آل عمران از سایت الکعبه با عنوان آل عمران کل نفس ذائقة الموت من بکوس بالإسکندریة 25 -9-1993
مناجات توسط حاج مهدی سماواتی از سایت عقیق با عنوان مناجات خوانی
اذان توسط استاد سید متولی عبد العال از سایت آرشیو با عنوان اذان، رادیو قرآن، حجاز.mp3
مدایح (به شادی ) توسط حاج سیدمجید بنی فاطمه بمناسبت جمادی الاول درباره حضرت زینب س از سایت راسخون با عنوان سید مجید بنی فاطمه - سال 1394 - ولادت حضرت زینب سلام الله علیها - عشق یا حضرت زینب (شور)
ندبه انتظار توسط کربلایی جواد مقدم بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان ای تمام آرزویم، غم تو شد آبرویم
ترتیل توسط شیخ ابوبکر الشاطری درباره 49 - حجرات از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره حجرات - حفص از عاصم
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره 6 - انعام از سایت راسخون با عنوان سوره ی انعام آیات 50 تا 51
کلیپ سخنان توسط آیت الله العظمی بهجت درباره دین از سایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت ره با عنوان دعا برای نجات همه مسلمانان از بلاها
کتاب صوتی توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ملکی از سایت پی سی دانلود با عنوان ترجمه شنیداری قرآن کریم - ویژه جوانان و نوجوانان - علی ملکی - سوره السجده
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 169,653,180