احکام شرعی - احکام روزه/ - احکام روزه مسافر - تطابق با فتوای آیت الله العظمی بهجت

1714 - ( مسافر نمي تواند در سفر روزه بگيرد، مگر اينكه روزه گرفتن در سفر رانذر كرده باشد، كه در اين صورت روزه گرفتن صحيح است .) مسافری که باید نمازهای چهار رکعتی را در سفر دو رکعت بخواند،نباید روزه بگیرد. و مسافری که نمازش را تمام می خواند، مثل کسی که شغلش مسافرت ، یا سفر او سفر معصیت است ، باید در سفر روزه بگیرد.

1715 - مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، ولی اگر برای فرار از روزه باشد،مکروه است . ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1716 - اگر غیر روزه رمضان روزه معین دیگری بر انسان واجب باشد، بنا براحتیاط واجب نباید در آن روز مسافرت کند، و اگر در سفر باشد، باید قصد کند که ده روز در جایی بماند و آن روز را روزه بگیرد، ولی اگر نذر کرده باشد روز معینی را روزه بگیرد، می تواند در آن روز مسافرت نماید. ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1717 - ( مسافر نمي تواند در سفر روزه بگيرد، مگر اين كه روزه گرفتن در سفر رانذر كرده باشد، كه در اين صورت روزه گرفتن صحيح است .) اگر نذر کند روزه بگیرد و روز آن را معین نکند، نمی تواند آن را درسفر بجا آورد. ولی چنانچه نذر کند که روز معینی را در سفر روزه بگیرد، بایدآن را در سفر بجا آورد. و نیز اگر نذر کند روز معینی را چه مسافر باشد یا نباشد،روزه بگیرد، باید آن روز را اگرچه مسافر باشد روزه بگیرد.

1718 - مسافر می تواند برای خواستن حاجت ، سه روز در مدینه طیبه روزه مستحبی بگیرد. ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1719 - ( اگر مسافر نداند كه روزه در سفر صحيح نيست و روزه بگيرد، روزه اش صحيح است ، ولي اگر مسأله را فراموش كرده باشد، روزه اش باطل است .) کسی که نمی داند روزه مسافر باطل است ، اگر در سفر روزه بگیرد و دربین روز مسأله را بفهمد، روزه اش باطل می شود، و اگر تا مغرب نفهمد، روزه اش صحیح است .

1720 - اگر فراموش کند که مسافر است ، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه او باطل است .

1721 - ( اگر مسافر قبل از ظهر به سفر رود، روزه اش باطل مي شود، چه از شب نيت مسافرت داشته باشد يا نه . ولي مستحب است اگر از شب قبل تصميم مسافرت نداشته ،مسافرت نكند.) اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند، و اگر پیش از ظهر مسافرت کند، وقتی به حد ترخص برسد، یعنی به جایی برسد که دیوار شهر را نبیند و صدای اذان آن را نشنود، باید روزه خود راباطل کند، و اگر پیش از آن روزه را باطل کند، بنابر احتیاط کفاره نیز بر اوواجب است .

1722 - اگر مسافر پیش از ظهر به وطنش برسد، یا به جایی برسد که می خواهد ده روز در آن جا بماند، چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده ، باید آن روزرا روزه بگیرد، و اگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نیست . ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1723 - اگر مسافر بعد از ظهر به وطنش برسد، یا به جایی برسد که می خواهد ده روزدر آن جا بماند، نباید آن روز را روزه بگیرد.

1724 - مسافر و کسی که از روزه گرفتن عذر دارد، مکروه است در روز ماه رمضان جماع نماید و در خوردن و آشامیدن کاملا خود را سیر کند.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 191,915,180