احکام شرعی - احکام نکاح یا ازدواج و زناشویی/ - احکام نگاه کردن - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
2433 - نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم ( و همچنين موي او...) چه با قصد لذت و چه بدون آن ( چه با ترس از وقوع در حرام ، و چه بدون آن ، حرام است و نگاه كردن به صورت آنان و دستهايشان تا مچ اگر به قصد لذت يا با ترس وقوع در حرام باشد،حرام است بلكه احتياط مستحب آن است كه بدون قصد لذت و ترس از وقوع درحرام هم به آنها نگاه نكند و نيز نگاه كردن زن به بدن مرد نامحرم حرام مي باشد، مگر به جاهايي از بدن كه در متعارف التزام به پوشانيدنش نيست مثل سر و دستها وساق پاها كه نگاه كردن زن به اين جاها اگر بدون لذت و خوف وقوع درحرام باشد، اشكال ندارد.)حرام است و نگاه کردن به صورت و دستها اگر به قصد لذت باشد حرام است ولی اگر بدون قصد لذت باشد مانعی ندارد و نیز نگاه کردن زن به بدن مردنامحرم حرام می باشد و نگاه کردن به صورت و بدن و موی دختر نابالغ اگر به قصدلذت نباشد و به واسطه نگاه کردن هم انسان نترسد که به حرام بیفتد اشکال ندارد، ولی بنابر احتیاط باید جاهایی را که مثل ران و شکم معمولا می پوشانند نگاه نکند.
2434 - ( نگاه به بدن زنهاي مبتذله كه اگر كسي آنها را امر به حجاب نمايداعتنا نمي كنند اشكال ندارد مشروط به آن كه بدون قصد لذت و ترس وقوع در حرام باشد، و در اين حكم فرقي ميان زنهاي كفار و ديگر زنها نيست و همچنين فرقي نيست ميان دست و صورت و ديگر جاهاي بدن كه عادت آنان به پوشانيدنش نمي باشد.) اگر انسان بدون قصد لذت به صورت و دستهای زنهای اهل کتاب مثل زنهای یهود و نصارا نگاه کند در صورتی که نترسد که به حرام بیفتد اشکال ندارد.
2435 - ( زن بايد موي سر و بدن - غير از صورت و دستهاي خود را از نامحرم بپوشاند، و احتياط لازم آن است كه بدن و موي خود را از پسري هم كه بالغ نشده ولي خوب و بد را مي فهمد و احتمال مي رود كه نگاهش به بدن زن موجب تحريك شهوتش شود بپوشاند، ولي زن مي تواند صورت و دستهايش را تا مچ از نامحرم نپوشاند مگر درصورتي كه بترسد به حرام بيافتد يا به قصد مبتلا كردن مرد به نگاه حرام باشد كه نپوشانيدن در اين دو صورت جايز نيست .) زن باید بدن و موی خود را از مرد نامحرم بپوشاند بلکه احتیاطواجب آن است که بدن و موی خود را از پسری هم که بالغ نشده ولی خوب و بد رامی فهمد و به حدی رسیده که مورد نظر شهوانی است بپوشاند.
2436 - ( نگاه كردن به عورت مسلمان بالغ حرام است ، اگر چه از پشت شيشه يادر آئينه يا آب صاف و مانند اينها باشد و همچنين است بنابر احتياط لازم نگاه كرد به عورت كافر و بچه نابالغ كه خوب و بد را مي فهمد، ولي زن و شوهر مي توانندبه تمام بدن يكديگر نگاه كنند.) نگاه کردن به عورت دیگری حرام است اگر چه از پشت شیشه یا درآئینه یا آب صاف و مانند اینها باشد و احتیاط واجب آن است که به عورت بچه ممیز هم نگاه نکنند. ولی زن و شوهر می توانند به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند.
2437 - مرد و زنی که با یکدیگر محرمند اگر قصد لذت نداشته باشند می توانندغیر از عورت به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند.
2438 - مرد نباید با قصد لذت به بدن مرد دیگر نگاه کند و نگاه کردن زن هم به بدن زن دیگر با قصد لذت حرام است .
2439 - ( اگر مرد زن نامحرمي را بشناسد، چنانچه از زنهاي مبتذله نباشد، بنابراحتياط نبايد به عكس او نگاه كند.) عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست ، ولی اگر برای عکس برداشتن مجبور شود که حرام دیگری انجام دهد مثلا دست به بدن او بزند یانظرش به صورت زینت شده او یا به سایر بدن او بیافتد، نباید عکس او را بردارد.و اگر زن نامحرمی را بشناسد، در صورتی که آن زن متهتک نباشد نباید به عکس اونگاه کند.
2440 - ( عبارت "در حال ناچاري " در رساله آيةالله سيستاني ذكر نشده است .) اگر در حال ناچاری زن بخواهد زن دیگر، یا مردی غیر از شوهر خود راتنقیه کند، یا عورت او را آب بکشد باید چیزی در دست کند که دست او به عورت نرسد و همچنین است اگر مرد بخواهد مرد دیگر دیگری ، یا زنی غیر زن خود را تنقیه کند یا عورت او را آب بکشد.
2441 - ( اگر زن ناچار به معالجه از مرضي باشد و مرد نامحرم ، براي معالجه نمودن او بهتر باشد، مي تواند به مرد نامحرم مراجعه نمايد و چنانچه آن مرد ناچار باشدكه براي معالجه ، او را نگاه كند و دست به بدن او بزند، اشكال ندارد، ولي اگربا نگاه كردن ...) اگر مرد برای معالجه زن نامحرم ناچار باشد که او را نگاه کند ودست به بدن او بزند اشکال ندارد، ولی اگر با نگاه کردن بتواند معالجه کند نبایددست به بدن او بزند و اگر با دست زدن بتواند معالجه کند نباید او را نگاه کند.
2442 - اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگرچاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد اشکال ندارد. ( وهمچنين است اگر مدت نگاه كردن به عورت كوتاه تر از مدت نگاه كردن در آيينه باشد.)
سخنرانی توسط آیت الله ناصری دولت آبادی درباره دین از سایت راسخون با عنوان بررسی صفات اهل بیت
مراثی (نوحه) توسط حاج سعید حدادیان بمناسبت محرم الحرام از سایت راسخون با عنوان روز سوم محرم 95 - مدح خوانی
تلاوت توسط استاد محمد احمد بسیونی درباره 73 - مزمل از سایت الکعبه با عنوان المزمل إیران
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج مهدی سلحشور درباره دعای مجیر از سایت عقیق با عنوان دعای مجیر
مدایح (به شادی ) توسط حاج سید مهدی میرداماد بمناسبت ذی القعده درباره امام رضا علیه السلام از سایت شهید آوینی با عنوان دل هواییه خراسونه میدمه به شیپورش عاشقونه سال 89
مناجات توسط حاج سعید حدادیان از سایت عقیق با عنوان مناجات
اذان توسط استاد محمود علی البنا از سایت تبیان با عنوان گلبانگ اذان
ترتیل توسط شیخ صابر عبدالحکم درباره 81 - تکویر از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره تکویر - حفص از عاصم
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره 7 - اعراف از سایت راسخون با عنوان سوره ی اعراف آیات 1 تا 2 - 7
ندبه انتظار توسط حاج عبدالرضا هلالی بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان سایتون سنگین مولا، کجا رفته اون چشاتون
کتاب صوتی توسط امام خمینی (ره) از سایت راسخون با عنوان کتاب صوتی چهل حدیث امام خمینی ره - حدیث شماره 10
کلیپ سخنان توسط آیت الله العظمی بهجت درباره دین از سایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت ره با عنوان دعا برای نجات همه مسلمانان از بلاها
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
|
سایت جایگزین
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 208,845,113