احکام تبیان - پاسخ رهبری معظم به سوالات شرعی - شروط عقد
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
1470 - آیا معامله معاطاتی در خرید و فروش و سایر معاملات، همانند معامله عقدی محکوم به لزوم است؟
ج. بین معامله عقدی و معامله معاطاتی در لزوم، تفاوتی وجود ندارد .
1471 - اگر زمین و خانه از طریق بیع یا مصالحه بین افراد خانواده با سند عادی خطی بدون ثبت رسمی و بدون انشای صیغهبه وسیله یکی ازعلمای دینی، معامله شود، آیا این معامله از نظر شرعی و قانونی صحیح است؟
ج. بعد از آن که معامله بر وجه شرعی واقع شد، محکوم به صحّت و لزوم است و عدم ثبت رسمی آن و عدم انشای صیغه ضرریبه صحّت آن نمی زند .
1472 - آیا مجرّد خرید ملکی که دارای سند رسمی است با سند عادی و بدون ثبت سند رسمی آن به نام مشتری، شرعاً جایزاست؟
ج. در تحقّق اصل خرید و فروش، تنظیم سند رسمی و ثبت آن شرط نیست بلکه معیار، وقوع نقل و انتقال از طرف مالک یاوکیل و یا ولیّ او است به نحوی که شرعاً صحیح باشد هرچند در آن مورد اصلاً سندی تنظیم نشود .
1473 - آیا مجرّد تنظیم سند عادی بین فروشنده و خریدار برای تحقّق بیع کافی است و سند آن محسوب می شود؟ و آیاقصد طرفین به انجام عقد بیع برای انعقاد آن و الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی و تسلیم مبیع کافی است؟
ج. مجرّد قصد بیع یا تنظیم سند عادی در مورد آن برای تحقّق بیع و انتقال مالکیت مبیع به مشتری کافی نیست و تا معاملهبه نحو صحیح شرعی واقع نشود، تنظیم سند رسمی به نام مشتری و درخواست تحویل کالا از سوی مالک لزومی ندارد .
1474 - اگر دو نفر راجع به معامله ای گفتگو کرده و به توافق برسند و مشتری مبلغی را به عنوان بیعانه به فروشنده بپردازد وراجع به آن، سند کتبی تنظیم کنند و در آن شرط نمایند که اگر یکی از آنان از تمام کردن معامله خودداری کند باید مبلغی بهدیگری بپردازد، آیا این مدرک به تنهایی به عنوان سند بیع محسوب می شود؟ به این معنا که مجرّد توافق و اراده طرفین بر انجامبیع، برای انعقاد و تحقّق آثار آن کافی باشد تا این که اگر یکی از آنان از قطعی کردن معامله خودداری کند، طرف دیگر حقداشته باشد او را ملزم به عمل به شرط نماید؟
ج. مجرّد قصد بیع یا توافق بر آن و یا وعده انجام آن هرچند با نوشتن سند کتبی راجع به آن همراه باشد، بیع محسوب نمیشود و برای تحقّق آن هم کافی نیست و شرط هم تا در ضمن عقد و معامله نباشد و یا عقد مبتنی بر آن منعقد نشود اثری ندارد،بنا بر این تا بیع و نقل و انتقال بر وجه صحیح شرعی منعقد نشود، هیچ یک از طرفین نسبت به طرف دیگر از جهت توافق ووعده انجام معامله، حقّی پیدا نمی کنند.
سخنرانی توسط مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی از سایت عقیق با عنوان چی بدرد آخرت می خوره؟
مراثی (نوحه) توسط حاج سعید حدادیان بمناسبت صفر المظفر درباره اربعین از سایت راسخون با عنوان حاج سعید حدادیان - اربعین 1394 - بخش اول روضه
تلاوت توسط استاد محمد احمد بسیونی درباره 66 - تحریم از سایت الکعبه با عنوان التحریم والملک والنازعات والمعوذتین 2008
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج میثم مطیعی درباره مناجات امیرالمومنین ع در مسجدکوفه از سایت راسخون با عنوان مناجات امیرالمومنین علیه السلام در مسجد کوفه - برادر میثم مطیعی
مدایح (به شادی ) توسط حاج محمود کریمی بمناسبت رمضان المبارک درباره امام حسن علیه السلام از سایت شهید آوینی با عنوان تو امام جوونای بهشتی سرود،سال 90
مناجات توسط حاج حسن خلج بمناسبت رمضان المبارک از سایت راسخون با عنوان حاج حسن خلج - سال 1395 - شب ششم ماه مبارک رمضان - صفحه ای از خاک و انگشتان قلم (مناجات)
اذان توسط استاد محمود حسین منصور از سایت تبیان با عنوان گلبانگ اذان
ترتیل توسط شیخ أحمد بن علی العجمی درباره 36 - یس از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره یس - حفص از عاصم
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی مظاهری درباره دین از سایت راسخون با عنوان ضمانت حال یا مؤجل
ندبه انتظار توسط حاج محمدرضا طاهری بمناسبت محرم الحرام درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان دردل با امام زمان عج در شب طفلان زینب
کتاب صوتی توسط امام خمینی (ره) از سایت راسخون با عنوان کتاب صوتی چهل حدیث امام خمینی ره - حدیث شماره 02
کلیپ سخنان توسط آیت الله العظمی بهجت درباره دین از سایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت ره با عنوان دعا برای نجات همه مسلمانان از بلاها
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
|
سایت جایگزین
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 208,788,219