خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - مربای زردآلو

مواد لازم
5/2 كیلو زردآلوی تقریباً سفت
5/1 شكر
2 لیوان آب
2 قاشق غذا خوری آبلیمو
زردآلو 1 کیلوگرم
شکر 1 – 1.5 کیلوگرم
آب 1-2 لیوان در صورت لزوم
جوهر لیمو 4/3 قاشق چایخوری
طرز تهیه
زردآلوها را شسته وهسته آنها را با دقت درآورید و كنار بگذارید. شكر را با 2 لیوان آب بگذارید بجوشد. وقتی شربت قوام آمد، بگذارید تا خنك شود. سپس زردآلوها را درشربت بریزید و ظرف را روی حرارت ملایم و یكنواخت قراردهید تا شربت بجوشد و زردآلوها بپزد ولی له نشود.
زردآلوها را پس از شستن از خط وسط به دو نیم کرده و هسته آن را در می آوریم و شکر را لابلای آن می پاشیم و می گذاریم چند ساعت در یخچال بماند.
در انتها آبلیمو را هم اضافه كنید و بعد از قوام آمدن شربت، ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا مربا خنك شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال نگهدارید.
در صورتی که زردآلو آبدار باشد و کاملاً آب انداخته باشد، زردآلوها را با یک کفگیر از مایع شکر خارج می نماییم، و محلول آب و شکر را روی حرارت می گذاریم تا کمی غلیظ شود.
سپس زردآلوها را در این مایه ریخته و شعله را خاموش می نماییم.
ظرف مربا را در جایی می گذاریم تا سریع خنک شود، 24 ساعت مربا را در یخچال می گذاریم و روز بعد مجدداً زردآلوها را از مایع خارج نموده و شهد را می گذاریم تا بجوشد و جوهر لیمو را اضافه می نماییم.
از زمان جوش اجازه می دهیم 5 دقیقه بجوشد، سپس زردآلوها را مجدداً در مایع ریخته، 1 دقیقه می جوشانیم و مجدداً مربا را سریع سرد نموده، در یخچال می گذاریم.
پس از سرد شدن در ضورتی که غلظت مربا کافی نباشد روز بعد یکبار دیگر این کار را تکرار می کنیم. در این روش میوه های زرد آلو کاملاً زنده و بدون له شدگی و بسیار زیبا و خوشمزه باقی می مانند.
لازم به تذکر است در صورتی که زردآلوها آبدار نباشند و با شکر آب نیندازند مقدار یک تا دو لیوان آب روی آن می ریزیم و همه مراحل بالا را انجام می دهیم. این مربا به دلیل داشتن طعم خوب زردآلو نیاز به اسانس خاصی ندارد.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,675,437,402