خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام طهارت/ - آب مطلق و مضاف/ - آب کر - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

16 - ( بنابر احتياط واجب آب كر مقدار آبي است كه ...) آب کر مقدار آبی است که اگر در ظرفی که درازا و پهنا و گودی آن هریک سه وجب و نیم است بریزند آن ظرف را پر کند، ( يا وزن آن 384 كيلوگرم (384 ليتر) باشد. و معيار در وجب ، وجبهاي معمولي است .) و وزن آن از 128 من تبریز 20 مثقال کمتر است ، و به حسب کیلوی متعارف بنابر اقرب 419/377کیلوگرم می شود.

17 - اگر عین نجس مانند بول و خون به آب کر برسد، چنانچه به واسطه آن بویا رنگ و یا مزه آب تغییر کند آب نجس می شود، و اگر تغییر نکند، نجس نمی شود.

18 - اگر بوی آب کر به واسطه غیر نجاست تغییر کند، نجس نمی شود.

19 - اگر عین نجس مانند خون به آبی که بیشتر از کر است برسد و بو یا رنگ یامزه قسمتی از آن را تغییر دهد، چنانچه مقداری که تغییر نکرده کمتر از کر باشد،تمام آب نجس می شود. و اگر به اندازه کر یا بیشتر باشد، فقط مقداری که بو یا مزه یا رنگ آن تغییر کرده نجس است .

20 - آب فواره اگر متصل به کر باشد آب نجس را پاک می کند در صورتی که مخلوط با آن شود. ولی اگر قطره قطره روی آن آب نجس بریزد آن را پاک نمی کند،مگر آنکه چیزی روی فواره بگیرند تا آب آن قبل از قطره قطره شدن ، به آب نجس متصل شود و با آن مخلوط گردد. ( اين مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي ذكر نشده است .)

21 - اگر چیز نجس را زیر شیری که متصل به کر است بشویند، آبی که از آن چیزمی ریزد اگر متصل به کر باشد و بو یا رنگ یا مزه نجاست نگرفته باشد پاک است .

22 - اگر مقداری از آب کر یخ ببندد و باقی آن به قدر کر نباشد، چنانچه نجاست به آن برسد نجس می شود، و هر قدر از یخ هم آب شود نجس است .

23 - آبی که به اندازه کر بوده اگر انسان شک کند از کر کمتر شده یا نه ، مثل آب کر است ، یعنی نجاست را پاک می کند و اگر نجاستی هم به آن برسد نجس نمی شود. و آبی که کمتر از کر بوده و انسان شک دارد به مقدار کر شده یا نه ، ( حكم آب كمتر از كر را دارد.)حکم آب کر ندارد.

24 - کر بودن آب به دو راه ثابت می شود: اول : آنکه خود انسان یقین کند. دوم : آنکه دو مرد عادل خبر دهند. ( يا لااقل يك نفر عادل خبر دهد.)

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 88,098,606