خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام سر بریدن و شکار کردن حیوانات/ - صید ماهی - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی

2615 - ( اگر ماهيي كه در اصل خلقتش فلس دار باشد - هرچند از جهت عارضي فلس او جدا شده باشد - را زنده از آب بگيرند...) اگر ماهی فلس دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است . و چنانچه در آب بمیرد، پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد( مگر اين كه در تور ماهيگير در آب بميرد، كه در اين صورت خوردنش حلال است . و ماهي بي فلس ...) و ماهی بی فلس را، اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است .

2616 - اگر ماهی از آب بیرون بیفتد یا موج آن را بیرون بیندازد یا آب فرو رودو ماهی در خشکی بماند، چنانچه پیش از آن که بمیرد با دست یا به وسیله دیگر کسی آن را بگیرد، بعد از جان دادن حلال است .

2617 - کسی که ماهی را صید می کند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد. ولی مسلمان ( بايد ببيند يا از راه ديگر اطمينان داشته باشد كه او را زنده از آب گرفته ، يا آن كه در تور او در آب مرده است .) باید بداند که آن را زنده گرفته و در خارج آب مرده .

2618 - ماهی مرده ای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفته اند یا مرده ، چنانچه در دست مسلمان باشد، حلال است و اگر در دست کافر باشد، اگر چه بگوید آن رازنده گرفته ام ، حرام می باشد. ( مگر آن كه انسان اطمينان كند كه آن را زنده از آب گرفته يا آن كه درتور او در آب مرده است .)

2619 - خوردن ماهی زنده اشکال ندارد. ( ولي اولي خودداري كردن است .)

2620 - اگر ماهی زنده را بریان کنند یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند، خوردن آن اشکال ندارد. ( ولي اولي آن است كه از خوردن آن خودداري نمايند.)

2621 - اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند، و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده ، اشکال ندارد. ( و احتياط مستحب آن است كه از خوردن آن خودداري كنند.)

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 87,560,248