خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام زکات/ - زکات فطره/ - مصرف زکات فطره - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

2014 - ( زكات فطره را بنابر احتياط واجب بايد فقط به فقرا و مساكين بدهند،مشروط بر اين كه مسلمان و شيعه دوازده امامي باشند.) اگر زکات فطره را به یکی از هشت مصرفی که سابقا برای زکات مال گفته شد برسانند کافی است ، ولی احتیاط مستحب آن است که فقط به فقرای شیعه بدهد.

2015 - اگر طفل شیعه ای فقیر باشد، انسان می تواند فطره را به مصرف اوبرساند یا به واسطه دادن به ولی طفل ملک طفل نماید.

2016 - فقیری که فطره به او می دهند لازم نیست عادل باشد، ولی احتیاط واجب آن است که به شراب خوار و کسی که آشکارا معصیت کبیره می کند فطره ندهند.

2017 - به کسی که فطره را در معصیت مصرف می کند، نباید فطره بدهند.

2018 - احتیاط واجب آن است که به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتراز یک صاع که تقریبا سه کیلو است فطره ندهند.

2019 - اگر از جنسی که قیمتش دو برابر قیمت معمولی آن است مثلا از گندمی که قیمت آن دو برابر قیمت گندم معمولی است نصف صاع که معنای آن در مسأله پیش گفته شد بدهد کافی نیست ، و اگر آن را به قصد قیمت فطره هم بدهد ( اشكال دارد.) کفایت نمی کند.

2020 - انسان نمی تواند نصف صاع را از یک جنس مثلا گندم و نصف دیگر آن را ازجنس دیگر مثلا جو بدهد، ( مگر اينكه مخلوط آن دو، غذاي معمول آن محل باشد.) و اگر آن را به قصد قیمت فطره هم بدهد اشکال دارد، بلکه کافی نیست .

2021 - مستحب است در دادن زکات فطره خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را ( و مستحب است اهل علم و فضل را اگر نيازي داشته باشند، بر غير آنهامقدم بشمرد.) بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد.

2022 - اگر انسان به خیال این که کسی فقیر است به او فطره بدهد و بعد بفهمدفقیر نبوده ، چنانچه مالی را که به او داده از بین نرفته باشد می تواندپس بگیرد و به مستحق بدهد، ( و اگر پس نگيرد بايد از مال خودش فطره را بدهد...) و اگر نتواند بگیرد باید از مال خودش فطره رابدهد، و اگر از بین رفته باشد در صورتی که گیرنده فطره می دانسته ( عبارت "يا احتمال مي داده " در رساله آيةالله مكارم شيرازي ذكر نشده است .) یا احتمال می داده آنچه را گرفته فطره است باید عوض آن را بدهد، و الا دادن عوض بر اوواجب نیست ( و اگر دهنده فطره در تحقيق حال فقير كوتاهي نكرده باشد بر او هم چيزي نيست .) و انسان باید دوباره فطره بدهد.

2023 - اگر کسی بگوید فقیرم نمی شود به او فطره داد، مگر آن که اطمینان پیداکند یا از ظاهر حالش گمان پیدا شود که فقیر است یا انسان بداند که قبلا فقیربوده است . ( و رفع فقر او ثابت نشده باشد.)

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 78,147,504