خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام روزه/ - جاهایی که قضا و کفاره واجب است/ - جاهایی که فقط قضای روزه واجب است - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

1688 - در چند صورت فقط قضای روزه بر انسان واجب است ، و کفاره واجب نیست :اول : آنکه روزه دار در روز ماه رمضان عمدا قی کند.

1689 - ( هرگاه چيز ديگري غير مايعات را در دهان ببرد...) اگر غیر آب چیز دیگری را در دهان ببرد و بی اختیار فرو رود، یا آب داخل بینی کند و بی اختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست .

1690 - مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است ، و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.

1691 - اگر انسان بداند که به واسطه مضمضه ، بی اختیار ( آب وارد گلويش مي شود، نبايد مضمضه كند.) یا از روی فراموشی آب وارد گلویش می شود، نباید مضمضه کند.

1692 - اگر در ماه رمضان بعد از تحقیق یقین کند که صبح نشده و کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد، بعد معلوم شود صبح بوده ، قضا لازم نیست . ( اين مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي ذكر نشده است .)

1693 - اگر انسان شک کند که مغرب شده یا نه ، نمی تواند افطار کند، ولی اگر شک کند که صبح شده یا نه ، پیش از تحقیق هم می تواند کاری که روزه را باطل می کندانجام دهد.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 89,596,655